DIRECT CONTACT

Ik wil mijn woning tijdelijk verhuren. Kan dat?

Wil je ook je huis tijdelijk verhuren? Door een verandering in de wet (juli 2016) is het nu gemakkelijker om je woning voor een bepaalde tijd tot maximaal 2 jaar te verhuren. Verhuren zonder dat de huurder aanspraak kan maken op het huurrecht na deze contractperiode. De huurovereenkomst eindigt aan het einde van de bepaalde contractperiode zonder dat de verhuurder hoeft op te zeggen. Belangrijk is wel als je als verhuurder jouw huis tijdelijk verhuurt het einde van de contractperiode aangeeft. Dit doe je niet eerder dan 3 maanden, maar uiterlijk één maand voordat de bepaalde tijd is verstreken. Schriftelijk laat je de huurder weten wanneer de einddatum is van de huurovereenkomst. 
Wanneer je dit niet (tijdig) doet en de huurder weigert vervolgens te vertrekken, dan loopt de huurovereenkomst door voor onbepaalde tijd. Hiermee heeft de huurder volledige huurbescherming te pakken. 

Voor de huurders die tijdelijk huren geldt dat zij in de bepaalde periode van de huurovereenkomst wel tussentijds mogen opzeggen. Contractueel mag je hier niet van afwijken. Als de huurder wil dat de huurovereenkomst na de bepaalde tijd eindigt, dan zal hij de huur op moeten zeggen. Let op: er kan maar eenmaal met dezelfde huurder een huurovereenkomst voor maximaal twee jaar of korter worden gesloten. Een tweede huurovereenkomst wordt aangemerkt als een reguliere huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. Heb je een extra handje nodig bij het tijdelijk verhuren van je woning? Wij helpen je graag.

Het formulier is succesvol verzonden

Meer informatie of vragen?

Vraag het Sijmon

Sijmonde Boer 020 - 890 30 99 info@vanhuisuit-makelaars.nl

Oeps, daar ging iets mis

Helaas is het verzenden van het formulier niet gelukt, wij zijn wel telefonisch bereikbaar

Vraag het Sijmon

Sijmonde Boer 020 - 890 30 99 info@vanhuisuit-makelaars.nl