DIRECT CONTACT

Wat moet je weten als je een woning wil verhuren in Amsterdam?

Voor langere tijd een huis verhuren in Amsterdam? Dat kan een interessante optie zijn als je een belegging hebt, je een tweede huis in de stad hebt of tijdelijk in het buitenland zit. Je wilt een betrouwbare huurder in je woning hebben en tegelijkertijd een zo hoog mogelijk rendement behalen. Daarnaast heb je te maken met verschillende regels, afhankelijk van je situatie. Wij hebben veel ervaring als verhuurmakelaar in Amsterdam en helpen je graag van begin tot eind. 

Tijdelijk of vast verhuren

Als je langer dan 2 jaar wilt verhuren, verhuur je permanent. Heb je nog een hypotheek op je koophuis? Dan heb je wel toestemming van je bank nodig. Je valt in dit geval in box 3 van het belastingstelsel. Het voordeel daarvan? Je betaalt alleen belasting over de WOZ-waarde van het huis, min de hypotheekschuld. Je betaalt daarnaast ook geen belasting over de huurinkomsten, want die vallen niet in box 1. 

Als je nog niet zeker weet of je langer dan 5 jaar wilt verhuren, is verhuur volgens de Leegstandwet een goed idee. Je verhuurt dan voor een periode van 6 maanden tot 5 jaar. Je betaalt belasting in box 1. 

Huurprijs berekenen bij woning verhuren in vrije sector

Een goede huurprijs hangt af van verschillende factoren. Je berekent volgens het puntensysteem van het woningwaarderingsstelsel hoeveel huur je maximaal mag vragen. Laat dit systeem zien dat je woning in Amsterdam een rekenhuur heeft hoger dan € 763,47 (prijspeil 2022)? Dan verhuur je in de vrije sector. Je mag dan zelf je huurprijs bepalen. De WOZ-waarde, afwerking, het energielabel en de woonoppervlakte van de woning zijn bepalend om boven de puntengrens uit te komen. Als verhuurmakelaar in Amsterdam adviseren we je graag over een marktconforme huurprijs.

Wat is het voordeel van verhuren aan expats?

Expats wonen tijdelijk in Amsterdam omdat ze hier voor een korte periode werken. Vaak huren ze zo’n 1 tot 3 jaar een woning, waarna ze weer teruggaan naar hun eigen land. Expats zijn over het algemeen hoger opgeleid en hebben een relatief hoog salaris. Logischerwijs huren ze in het hogere segment, waardoor verhuren aan expats aantrekkelijk is. Wil je een woning verhuren aan expats in Amsterdam? Dan is het slim om je huis gemeubileerd te verhuren.

Huis verhuren via een makelaar in Amsterdam

Met een verhuurmakelaar aan je zij is verhuren in Amsterdam een stuk eenvoudiger. We zetten je woning zo aantrekkelijk mogelijk in de markt en gaan voor het hoogst haalbare rendement. Tevens zorgen wij er ook voor dat jouw huis verhuurt wordt aan een betrouwbare huurder. Daarnaast helpen we je met een goede woningpresentatie en bereiken we een groot aantal potentiële huurders via onder andere Pararius, Funda, Huurwoningen.nl, Expatrentals.eu. 

  • Woningpresentatie
  • Voldoen aan wet- en regelgeving
  • Energielabel opstellen
  • Advies over huurprijs

Verhuurmakelaar in heel Amsterdam

Wil je een huis verhuren in Amsterdam Centrum, Zuid, Oost, Noord, West, Rivierenbuurt of de Pijp? Onze verhuurmakelaars hebben ervaring met verhuren in de hele hoofdstad. We verhuren je huis of appartement ontzettend snel, zodat leegstand tot een minimum beperkt blijft. Benieuwd naar het hele proces? Zo werkt een woning verhuren via Van Huis Uit Makelaars


Het formulier is succesvol verzonden

Meer informatie of vragen?

Vraag het Sijmon

Sijmonde Boer 020 - 890 30 99 info@vanhuisuit-makelaars.nl

Oeps, daar ging iets mis

Helaas is het verzenden van het formulier niet gelukt, wij zijn wel telefonisch bereikbaar

Vraag het Sijmon

Sijmonde Boer 020 - 890 30 99 info@vanhuisuit-makelaars.nl