DIRECT CONTACT

Hebben expats die woningen huren in Amsterdam ook huurrechten?

Het antwoord is kort en krachtig: Ja. Het huurrecht geldt voor iedereen. Iedere bewoner in Nederland heeft dezelfde rechten en plichten en die gelden ook voor expatriates. De regels voor huizen in Amsterdam en Amstelveen wijken hier uiteraard niet van af. Echter is het voordeel van verhuren aan expats dat deze voor een relatief korte periode in Nederland blijven. Daarna krijgt de verhuurder de woning dan weer terug. De situatie van verhuren bepaalt welke huurovereenkomst er gebruikt moet worden.

Een verhuurder heeft de mogelijkheid om 3 verschillende contracten te hanteren.

Een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd met een vaste huurperiode van bijvoorbeeld 1 jaar. Na 1 jaar gaat de huurovereenkomst over en heeft de huurder een opzegtermijn van 1 kalendermaand. Verhuurder kan de woning nooit zo maar terugeisen.

Een huurovereenkomst voor maximale periode, bijv. maximaal 2 jaar. De huurder krijgt geen huurrechten en heeft het recht gedurende de hele huurperiode de huurovereenkomst de beëindigen. Na 2 jaar eindigt de huurovereenkomst van rechtswege en moet de huurder de woning weer opleveren aan de verhuurder.

Een tussenhuurovereenkomst, deze overeenkomst is van toepassing wanneer de verhuurder zijn/haar eigen woning voor de verhuur aanbiedt omdat deze voor werk (of privé) naar het buitenland gaat. Verhuurder kan de woning na verloop van tijd weer terugeisen voor dwingend eigen gebruik.

Het is natuurlijk van belang de juiste overeenkomst te kiezen voor de situatie die van toepassing is.

Het formulier is succesvol verzonden

Meer informatie of vragen?

Vraag het Sijmon

Sijmonde Boer 020 - 890 30 99 info@vanhuisuit-makelaars.nl

Oeps, daar ging iets mis

Helaas is het verzenden van het formulier niet gelukt, wij zijn wel telefonisch bereikbaar

Vraag het Sijmon

Sijmonde Boer 020 - 890 30 99 info@vanhuisuit-makelaars.nl